top of page

ESTHER SCHEEN - "MYOYIN" immersion

4 - 8 september '24

Yin Yoga MFR voor instagram (2) (1).png
5 DAY YIN YOGA TRAINING

Myofascial Release, Myoyin & Yin Yoga (50u YA).

Yin Yoga (docenten) Training (50u YA) gecombineerd met Myofasciale Release (MFR) biedt een diepgaande verkenning van het gebruik van MFR-technieken in combinatie met Yin Yoga asana's, bekend als MyoYin. De training behandelt ook de nieuwste ontwikkelingen in fascia-onderzoek.

MyoYin is een samensmelting van Myofasciale Release en Yin Yoga, met als doel een diepgaand gevoel van ontspanning te cultiveren dat een diepe invloed kan hebben op het fysieke, mentale en emotionele lichaam wanneer het aandachtig wordt beoefend.

Myofasciale release is een zelfmassage-techniek die is ontworpen om spanning in de myofasciale weefsels (bindweefsel in de spieren) van het lichaam los te laten. Door zachte druk op het bindweefsel tracht deze techniek spierknopen te verzachten, mobiliteit te verbeteren, bloed- en vloeistofcirculatie te bevorderen, de energiestroom te stimuleren en het zenuwstelsel te kalmeren.

In deze Yin Yoga training combineren we het gebruik van therapieballen met Yin Yoga asana's om de stroom van vloeistoffen en vitale energie (Qi/prana) in evenwicht te brengen en spanningen los te laten.

Je leert tijdens deze Yin Yoga docentenopleiding hoe je effectief fysieke en energetische blokkades in het fasciale systeem van het lichaam kunt verzachten.

LEV07556.jpg
ABOUT ESTHER SCHEEN

Esther Scheen, met meer dan 15 jaar ervaring, combineert westerse en oosterse kennis van lichaam en geest in haar yogalesgeven. Esther heeft voornamelijk gestudeerd onder Paul Grilley, de grondlegger van Yin Yoga, en Jo Phee.

Gespecialiseerd in Yin Yoga, heeft ze training gevolgd bij gerenommeerde docenten en is ze een geregistreerde 500-ERYT bij de Yoga Alliance. Esther is de hoofddocent van de 200-uur Yoga Alliance Pure Energy Yin Yoga training en blijft haar kennis verdiepen door middel van voortdurende educatie en haar persoonlijke yogapraktijk.

TOPICS
How to Use Self Myofascial Release for 5 Key Areas of Your Body (Tutorial).jpg
 • Yin Yoga & Myofascial release theorie

 • Yin Yoga & Myofascial release praktijk

 • Yin Yoga & MFR tools

 • Myoyin (combinatie van Yin Yoga & MFR)

 • Myoyin sequentie

 • Triggerpunten

 • Baltherapie technieken & methoden

 • Yoga en Fascia

 • Fascia anatomie & fysiologie

 • Demonstraties en praktijk van myofasciale technieken voor het hele lichaam, voeten, benen, rug, schouders, armen, nek en gezicht.

 • Lichaamsbewustzijn en mindful beweging

 • Fascia stuiterende sequentie

Deze inspirerende cursus zal je een grondig begrip geven van de waarde van het integreren van Myofascial Release technieken in je Yin Yoga praktijk.

Gedurende deze boeiende training verkennen we verschillende technieken om invloed uit te oefenen op en de gezondheid van het fascia te behouden.

PRAKTISCH

65eb907e.png

Taal: Deze training wordt gegeven in het Nederlands.

Locatie: Deze training vindt plaats bij Atelier Du Mon in Antwerpen (Happaertstraat 26, 2000 Antwerpen).

Tijd: 4-8 september (woe: 12:00-18:00, do: 10:15-18:15, vr: 12:00-20:00, za: 12:00-20:00, zo: 12:00-20:00).

De dagen bestaan uit een prettige balans tussen theorielessen en interactieve praktijksessies, groepsoefeningen, en elke dag omvat een Yin Yoga les waarin de onderwerpen van die dag worden geïntegreerd.

Prijs: €750 (inclusief 21% btw).

De kosten voor deze Yin Yoga training zijn inclusief alle lessen, een guasha tool, een opblaasbare fascia bal, twee kleine fascia ballen, en een uitgebreide handleiding in het Nederlands (200+ pagina's). 

Voor wie? (Yin) Yogadocenten of zeer enthousiaste beoefenaars die willen leren deze technieken voor henzelf toe te passen. Je moet ervaring hebben met het beoefenen van Yin Yoga. Als je twijfelt of je aan deze training kunt deelnemen, neem dan contact op met Esther via esther@pureenergyyoga.nl.

Certificaat: Na voltooiing van het module ontvang je een 50-uur CE Yoga Alliance certificaat. Volledige aanwezigheid, het lezen van de huiswerkartikelen, en actieve deelname zijn vereist om het certificaat te ontvangen.

bottom of page